Verkkoraamattupiiri

Tutustu Raamattuun ja sen sisältöön helposti ja milloin haluat!

Todella suositut verkkoraamattupiirimme saavat jatkoa!

Syksyllä 2019 päivänvalon näki ensimmäinen verkkoraamattupiirimme, jossa käsiteltiin Markuksen evankeliumia. Suosittu piiri sai jatkoa tammikuussa 2020 ja tämän jälkeen olemme kokoontuneet Raamatun äärelle yli 200 ihmisen kanssa!

Livekirkon tarkoitus on alusta alkaen ollut mahdollistaa hengellisen elämän viettäminen ja uskon harjoittaminen ajasta ja paikasta riippumatta siellä, missä juuri sinä olet. Verkkoraamattupiiri tuo seurakunnan yhteisöllisen raamattuopetuksen sähköpostiisi sekä interaktiiviselle verkkoalustalle.

Lue lisää eri raamattupiireistämme
Pienet profeettakirjat

Tutustumme tällä kertaa muutamaan Vanhan testamentin profeettakirjaan. Lukuohjelmassamme on viisi Raamatun pieniin profeettakirjoihin kuuluvaa kirjaa.

Luemme Obadjan, Nahumin, Habakukin, Sefanjan ja Haggain kirjat.

Nämä Raamatun kirjat ovat vähemmän tunnettuja ja harvemmin luettuja, mutta nyt on loistava mahdollisuus syventyä näihin mielenkiintoisiin kirjoihin. Ne käsittelevät
profeettakirjojen tyypillisiä aiheita: Israelin ja Juudan tuhoa, pakkosiirtolaisuus ja yhteiskunnallinen epäoikeudenmukaisuus. Profeetat julistavat kuitenkin ajasta, jolloin kaikki vääryys päättyy. Näillä kirjoilla on paljon annettavaa myös meille tämän päivän lukijoille!

Markuksen evankeliumi

Markuksen evankeliumi on toinen Raamatun neljästä evankeliumista. Se on evankeliumeista vanhin ja lyhyin ja sitä pidetään lähteenä Matteuksen ja Luukaksen evankeliumeille.

Livekirkon Matteuksen evankeliumia käsittelevässä raamattupiirissä käydään kuuden viikon ajan sopivissa erissä evankeliumia läpi. Mitä voimme oppia kirjasta, miten sen sanoma puhuttelee nykypäivän kristittyjä?

Apostolien teot

Apostolien teot -raamattupiirikokonaisuus on jaettu muutamaan osaan.

Apostolien teot -kirja löytyy Raamatussa evankeliumien jälkeen ja se kertoo meille tarinaa heti Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen. Miten kirkkomme on syntynyt ja saanut alkunsa?

Kirja kertoo apostolien tekemistä matkoista ja lähetystyöstä. Apostoleilla tarkoitettiin alun perin niitä, jotka olivat henkilökohtaisesti tunteneet Jeesuksen ja eläneet hänen kanssaan, ja jotka Jeesus lähetti kaikkialle maailmaan lähetystyöhön. Apostolien tekojen kuvaamiin aikoihin apostoleihin alettiin lukea myös muita henkilöitä.

Apostolien teot kuvaa apostolien tekemiä ihmeitä, jotka olivat Jumalan antamia merkkejä, joiden oli tarkoitus toimia apostolien opetusten vahvistajana. Ne tapahtuivat Pyhän Hengen toimesta sen toimiessa apostolien kautta. Näihin lukeutui ihmeparantamisia, pahojen henkien poisajamista ja kuolleiden herättämistä. Apostolien teot kuvaa myös historiallisesti jokapäiväistä elämää Rooman valtakunnassa ja Jerusalemissa.

Miten verkkoraamattupiiri toimii?

Saat viikoittain sähköpostiisi viikon raamatunkohtiin liittyvän materiaalin, jossa on kysymyksiä ja tietoa lukemisesi tueksi. Voit lukea tekstejä omaa tahtiasi silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit lukea esimerkiksi joka päivä vähän tai joinakin päivinä enemmän.

Verkkoympäristössä sinulla on mahdollisuus osallistua keskusteluun muiden raamattupiiriläisten kanssa ja jakaa ajatuksiasi viikon teksteistä. Voit kommentoida keskustelunaiheita, kun sinulle sopii. Yhdessä keskustellen teksteihin voi avautua uusia näkökulmia ja vaikeita kohtia voi pohtia yhdessä.

Ilmoittaudu verkkoraamattupiiriin nyt!

Verkkoraamattupiiri on maksuton ja ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään.

Syksyllä -19, Markuksen evankeliumia käsittelevä verkkoraamattupiiri sai seuraavaa palautetta:

En ole kertaakaan elämässäni osallistunut aiemmin raamattupiiriin, mutta tämä verkkoraamattupiiri muutti ajatukseni. Osallistuminen oli nettisivuilla helppoa, sähköpostin apukysymykset johdattelivat itsenäiseen ajatukseen ja evankeliumi avautui minulle uudella tavalla, mitä olin sitä aikaisemmin lukenut.

Mies, 52v

Raamattupiirin apukysymykset pistivät miettimään, miten eri tavoin Raamatun kirjat avautuvat. En usein aikaisemmin lukenut Raamattua, mutta intensiivisen raamattupiirin jälkeen olen tehnyt sitä useammin.

Nainen, 33v

Olen aina halunnut osallistua Raamattupiiriin, mutta en ole uskaltanut lähteä seurakuntaan, koska sosiaalinen tilanne jännitti. Verkko-alustalla sain avata ajatuksiani anonyymisti ja huomasin, että ehkä ”osaankin” lukea Raamattua ihan oikein!

Mies, 23v