Ulkoläksyt

Riparin ulkoläksyjen ja rippikoulun suorittamiseen apua tältä sivulta!

Riparilla opeteltavat ulkoläksyt ovat keskeisiä asioita kristinuskossa ja niitä ei harjoitella vain huvin vuoksi tai ohjaajien ilkeyttä. Ulkoläksyjen osaamista voi verrata yleissivistykseen – ikinä ei voi tietää, milloin niistä on hyötyä! Lisäksi esimerkiksi jumalanpalveluksessa on paljon helpompaa, kun osaa yleisimmät rukoukset ja uskontunnustuksen ulkoa!

Ulkoläksyissä ehdottomasti tärkeintä on sisältö, ei niinkään pilkuntarkka teksti. Jos sisäistää, miksi ulkoläksyjä harjoitellaan ja mitäköhän niiden taustalla mahtaa olla, pääsee varmasti jo pitkälle!

Pienoisevankeliumi

Pienoisevankeliumi tiivistää kristinuskon keskeisen sanoman yhteen lauseeseen:

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoon, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.
Joh. 3:16

Kymmenen käskyä

10 käskyäkertoo mitä Jumala toivoo meiltä häntä, itseämme ja toisiamme kohtaan. Kymmenen käskyn avulla myös elämä on mahdollisimman hyvää.

Isä meidän -rukous

Isä meidän -rukous on helppo rukous, jos ei tiedä, mitä sanoja käyttää rukoillessaan tai ei hetkessä osaa käyttää muita rukouksia. Isä meidän -rukouksella on turvallista aloittaa rukoilu! Jeesus on opettanut tämän rukouksen sanoen: ”Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään.” Jumala kuulee myös ajatuksemme ja Isä meidän -rukous on hyvä yhteydenotto Jumalan suuntaan!

Uskontunnustus

Uskontunnustus kertoo Pienoisevankeliumia laajemmin, mihin me uskomme. Uskontunnustuksessa tulee esiin kolmiyhteisen Jumalan eri persoonat ja heidän tehtävänsä. Jumalanpalveluksessa luetaan aina yhdessä uskontunnustus. Näin voimme yhdessä kristittyjen joukkona tuntea yhteenkuuluvuutta uskoa harjoittaessamme.

Kaste- ja lähetyskäsky

Kaste- ja lähetyskäsky selittää pohjimmiltaan sitä, miksi rippikoulujakin ylipäätään järjestetetään. Ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus kehotti opetuslapsiaan kertomaan ilosanomaa Jumalan valtakunnasta ja syntien anteeksiannosta eteenpäin, aivan kaikkialle maailmaan.

Herran siunaus

Herran siunaus on näppärä apu kun haluaa rukoilla jonkun toisen puolesta tai siunata toista. Herran siunauksella voi helposti pyytää siunausta myös itselleen tai se voidaan lukea porukassa me -muodossa, jolloin saamme jättää itsemme ja toinen toisemme kaikkivaltiaan Jumalan siunaukseen ja varjelukseen.

Ulkoläksyt-peli

Pelissä klikkaillaan kristinuskon opetusten ydinsisältöjä sana kerrallaan. Oikeassa järjestyksessä sanat valitsemalla etenee eteenpäin ja oppii ulkoläksyt huomaamattaan.

Peli sisältää:

  • Isä meidän -rukouksen
  • Uskontunnustuksen
  • Herran siunauksen
  • Kaste- ja lähetyskäskyn
  • 10 käskyä
  • Pienoisevankeliumin
  • Rakkauden kaksoiskäskyn
  • Kultaisen säännön

Lataa Ulkoläksyt -peli puhelimeesi!

Opi riparin ulkoläksyt kuuntelemalla!

Alla olevista linkeistä löydät riparin ulkoläksyt ääneen luettuina eri sovelluksissa. Opi kuuntelemalla ja esimerkiksi toistamalla perässä!