Jeesus tuomitaan Luuk. 23:26-43

“Mutta Jeesus sanoi: Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät” Luuk. 23:34

Kansan vaatimuksesta Jeesus tuomittiin ristiinnaulittavaksi. Niin piti tapahtua, jotta Jumalan pelastussuunnitelma toteutuisi. Jumalan oli riiputtava ristillä, jotta me saamme syntimme anteeksi. Vaikka ristillä riippui Jumala, Jeesus koki kaiken tuskan ja kärsimyksen inhimillisesti. Silti kaiken sen tuskan keskellä Jeesus ei osoittanut merkkejä katkeruudesta tai vihasta.

Matkalla kohti ristiinnaulitsemispaikkaa Jeesus vielä keskusteli naisten kanssa, jotka itkivät. Jeesus myös rukoili ja sanoi: “ Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät”. Hän pyysi anteeksi surmaajiensa puolesta. Ristillä toinen hänen kanssaan ristiinnaulituista rikollisista pyysi Jeesukselta synninpäästöä: “Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi”. Jeesus vastaa hänelle ja antaa synninpäästön: “Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa”. Näissä hetkissä ja keskusteluissa korostuu Jumalan rakkaus ja anteeksianto: myös keskellä pimeyden, kuoleman ja kärsimyksen Jumalan armo pysyy. Siihen me saamme luottaa.

 

  • Mikä asia puhutteli sinua tässä tekstissä? (Luuk. 23:26-43)
  • Mitä pyydät tänään anteeksi? Mitä anteeksianto merkitsee sinulle?
  • Mitä haluaisit sanoa ristillä olevalle Jeesukselle?

 

Raamattupysäkit kannustavat meitä lukemaan Raamattua. Jokainen raamattupysäkki vinkkaa lyhyestä raamatunkohdasta, ja siihen raamatunkohtaan liittyy Henriikan kirjoittama lyhyt teksti, joka haastaa pohtimaan tekstiä.

Hiljaisen viikon raamattupysäkeillä kuljetaan Jeesuksen viimeisissä hetkissä. Lue raamatunkohta ja peilaa ajatuksiasi pohdintakysymysten avulla. Halutessasi voit osallistua keskusteluun Facebook-ryhmässä facebook.com/groups/livekirkko