Pääsiäinen

Livekirkko tarjoaa pääsiäisenä 2020 entistä enemmän sisältöä. Tuhkakeskiviikosta pääsiäiseen tarjoamme paastonajan pysäkkejä, jotka auttavat meitä yhdessä hiljentymään, valmistautumaan pääsiäisen ilosanomaan ja kuuntelemaan, mitä Jumala haluaa meille sanoa.

Pääsiäisen tilaisuudet Livekirkossa:

PALMUSUNNUNTAI

Palmusunnuntain jumalanpalvelus klo 11

KIIRASTORSTAI

Kiirastorstain jumalanpalvelus klo 18.

PITKÄPERJANTAI

Pitkäperjantain jumalanpalvelus klo 11.

PÄÄSIÄISSUNNUNTAI

Pääsiäissunnuntain jumalanpalvelus klo 11.

PÄÄSIÄISMAANANTAI

2. pääsiäispäivän jumalanpalvelus klo 11.

1. pysäkki

Mikä paasto?

Paasto on vanha kristillinen käytäntö, joka tunnetaan myös monissa muissa uskonnoissa. Kristilliset paastonajat edeltävät juhla-aikoja, kuten pääsiäistä ja joulua. Kristillinen paasto muistuttaa siitä, kuinka Jeesus valmistautui jumalalliseen tehtäväänsä rukoilemalla ja paastoamalla ruuasta.

”Hengen johdattamana hän kulki autiomaassa neljäkymmentä päivää ja Paholainen kiusasi häntä. Hän ei syönyt noina päivinä mitään, ja kun tämä aika oli kulunut, hänen tuli nälkä.” (Luuk. 4:1-2)

Paastonajan ensimmäisellä pysäkillä pohditaan paastoa ja haastetaan yhteisö jakamaan oman paaston aiheensa!

Kerro meille, mistä paastoat! Voit tehdä sen tämän sivun alaosan yhteydenottolomakkeella tai sosiaalisen median kanaviemme kautta.

Haluatko ilmoituksen uudesta paaston pysäkistä sähköpostiisi?

2. pysäkki

Tuhkakeskiviikko

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme.

Tuhkakeskiviikon jumalanpalvelus
Hyvän Paimenen kirkosta

3. pysäkki

Mikä omassa elämässä on sellaista, joka estää keskittymästä Jumalan äänen kuulemiseen?

Paaston aika on alkanut. Paaston aikana kristityt kulkevat kärsimystietä Kristusta seuraten. Kristillisessä perinteessä paastolla on merkittävä rooli suuren juhlaan valmistauduttaessa. Tuhkakeskiviikosta alkavan 40 päivän suuri paasto muistuttaa siitä, kuinka Kristus valmistautui tehtäväänsä rukoilemalla ja paastoamalla ruuasta. Tästä kerrotaan Johanneksen evankeliumissa näin:” Hengen johdattamana hän kulki autiomaassa neljäkymmentä päivää ja Paholainen kiusasi häntä. Hän ei syönyt noina päivinä mitään, ja kun tämä aika oli kulunut, hänen tuli nälkä” (Joh. 4:1-2).

4. pysäkki

Hetkihartaus: Kiusaukset

Hengähdä hetkeksi!

”Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti” (Hepr. 13:8).

5. pysäkki

Paastonajan raamattupysäkki: Viikko 1 – Kiusaukset

Julkaisemme paaston aikana viikoittain raamattupysäkin. Tervetuloa pysähtymään raamatuntekstien äärelle! Tämän viikon raamatuntekstit käsittelevät kiusauksia ja Jeesusta Kristusta niiden voittajana.

6. pysäkki

Hetkihartaus: Rukous

Hengähdä hetkeksi!

Jeesus sanoo: “Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.” (Mark. 9:23)

7. pysäkki

Paastonajan raamattupysäkki: Viikko 2 – Rukous

Tämän viikon raamatuntekstit käsittelevät rukousta ja uskoa.

8. pysäkki

Paastonajan raamattupysäkki: Viikko 3 – Pahan valta

Tämän viikon raamatuntekstit käsittelevät pahan valtaa ja Jeesusta sen voittajana.

Mistä sinä paastoat? Kerro se meille! Yhteystietojen jättäminen ei ole pakollista!

MISSIO JA TAVOITTEEMME

Livekirkko ry:n tavoite on auttaa ihmisiä löytämään, kokemaan ja hengähtämään uskon asioiden ja evankeliumin ilosanoman parissa.

Livekirkko ry luo puitteet koko toiminnallemme tukiyhdistyksen kautta. Vaatimattomalla kannatusjäsenmaksulla voit olla mukana mahdollistamassa evankeliumin levittämisen yhä uusille katsojille, kokijoille ja löytäjille.