Seurakunnan ja kirkon toimintaa virtuaalisesti sosiaalisessa mediassa ja internetsivuillaan välittävä Livekirkko ry on julkaissut mobiilisovelluksena pelin, jonka avulla rippikouluissa voi kerrata ulkoläksyjä pelillisesti. Ulkoläksyt -nimellä kulkeva sovellus opettaa käyttäjälleen kristinuskon kulmakivet: Isä meidän -rukouksen, uskontunnustuksen, Herran siunauksen, kaste-ja lähetyskäskyn sekä kymmenen käskyä.

”Pelin idea sinällään ei ole täysin uusi, mutta valitettavasti edeltävää tuotetta ei ole ollut muutamaan vuoteen enää saatavilla. Alun perin tarve lähti taas siitä, kun yksityishenkilönä vuosittain toimin usealla rippikoululeirillä ohjaajana ja haluaisin auttaa jokaista leiriläistä ulkoläksyjen parissa mahdollisimman hyvin. Peli on nuorilähtöinen ja helppo tapa harjoittaa osaamistaan ja samalla oppia kristinuskon ydintä jopa vähän salakavalasti”, sanoo Livekirkko ry:n toiminnanjohtaja, Ulkoläksyt-sovelluksen vastaava tuottaja Markus Kuisma.

Ulkoläksyt -sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Android sekä iOS-laitteille Google Playstä, App storesta sekä Huawei AppGallerystä. Edeltävällä viikolla Livekirkko ry lanseerasi myös omaa nimeään kantavan älysovelluksen, josta voi helppokäyttöisesti löytää hartauksia, kuunnella saarnoja, lukea Raamattua sekä esimerkiksi jättää rukouspyynnön. Livekirkon toiminta-ajatuksena onkin ollut alusta alkaen ”Kirkko taskussasi – evankeliumi kuuluu kaikille”

”Ulkoläksyjen oppiminen sovelluksen kautta on nuorelle luontevaa, helppoa ja tekee oppimisesta positiivisen kokemuksen. Rippikouluissa tällaiselle työkalulle on todella tilausta. Livekirkko toimii hienosti ajan hermolla ja antaa meille jokaiselle käyttöömme monien mahdollisuuksien kirkon, jonka ovi on aina auki”, summaa Nurmijärven seurakunnan johtava nuorisotyönohjaaja Eeva-Maria Kanerva.

 

Ulkoläksyt-sovellus
Google Play: https://bit.ly/UlkolaksytGooglePlay
iOS: http://bit.ly/UlkolaksytAppstore
Huawei https://bit.ly/UlkolaksytHuawei

Lisätietoja:
Markus Kuisma
Toiminnanjohtaja, Livekirkko ry
markus@livekirkko.fi

 

____________________
Livekirkko on vuodesta 2015 toiminut palvelu, joka haluaa mahdollistaa hengellisen elämän viettämisen myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta jaksa, ehdi tai pääse vierailemaan kirkossa ja hengellisissä tilaisuuksissa fyysisesti. Tällä hetkellä sisällöt tavoittavat yhteensä n. 150 000 ihmistä viikoittain, pääosin Suomessa, mutta myös ulkomailla. Toiminnan mahdollistaa Livekirkko ry -yhdistyksen tuki. Tutustu Livekirkko-sovellukseen ja lataa se tästä!