Sydän-pantomiimi

Henkilöt: Päähenkilö, kiusaajia (esim. jalkapalloilija, onkija, alkoholin käyttäjä, nörtti, ihana ystävä +
uusi heila), hengellinen ystävä

Tarvikkeet: taustamusiikkia [Esim tämä hyväksi koettu], punainen ja valkoinen paperisydän, Raamattu

Taustamusiikki alkaa soimaan ja päähenkilö tulee lavalle ihastellen punaista sydäntään.

Kohta paikalle saapuu jalkapalloilija palloaan potkien. Päähenkilö ihastelee hetken aikaa jalkapalloilijaa ja tämän temppuja pallon kanssa. Sitten hän tarjoaa jalkapalloilijalle sydäntään, että tämä opettaisi temppuja hänellekin. Päähenkilö yrittää opetella pallonkäsittelyä huonolla menestyksellä. Palloilija jaksaa opastaa muutaman kerran, mutta lopulta kyllästyy kun opit eivät mene perille. Hän rypistää saamansa sydämen, heittää sen maahan, ottaa pallonsa ja lähtee pois.

Päähenkilö on tolaltaan. Hän katsoo rypistynyttä sydäntään, ottaa sen käsiinsä, suoristaa sen ja pitää sitä hyvänä ja on taas hyvällä mielellä.
Tämä kuvio toistuu eri kiusaajien kanssa siihen saakka kunnes vuoroon tulee ihana ystävä. Päähenkilö tarjoaa jälleen sydämensä ja saa vastalahjaksi mitä tahansa ihanalta ystävältä sattuu taskusta löytymään. Päähenkilö ja ihana ystävä ihastuvat toisiinsa, seisovat lähekkäin ja pitävät toisiaan kädestä kiinni katsellen toisiaan. Mutta yhtäkkiä ohi kulkee uusi heila, johon ihana ystävä kiinnittää huomionsa. Hetken kuluttua ihana ystävä repii sydämen, heittää sen maahan, ottaa oman tavaransa ja antaa sen uudelle heilalle ja poistuu tämän kanssa.

Päähenkilö vaipuu maahan surun valtaamana sydämen palasien eteen, jaksamatta kerätä niitä enää talteen. Paikalle saapuu hengellinen ystävä Ramattu kädessään. Hän tulee päähenkilön viereen, pysähtyy ja koputtaa tätä olalle. Päähenkilö kuitenkin huitoo ja viittoo tulijaa menemään pois. Hän ei enää halua tulla satutetuksi. Tulija ei kuitenkaan luovuta. Hän kerää sydämen palaset, jonka jälkeen varovasti auttaa päähenkilön pystyyn. Hengellinen ystävä ojentaa päähenkilölle Raamatun, jonka välistä päähenkilö löytää uuden valkoisen sydämen. Musiikki hiljenee ja päähenkilö lukee Raamatusta Hes. 36:26. Sydän kannattaa olla Raamatussa luettavan jakeen kohdalla, jotta jae on helpompi löytää.

Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Hes. 36:26