Heräsimme torstaiaamuna uutisiin, jotka ovat järkyttäneet meistä monia. Kiristynyt tilanne Euroopassa ja sodan syttyminen näin lähellä herättää monenlaisia tunteita ja ajatuksia: huolta ukrainalaisista, pelkoa, ja epävarmuutta. 

Uutiset ja sosiaalinen media tuo kärsimyksen ja sodan tuhot meidän kaikkien silmien eteen. Onko mahdollista löytää rauha omaan sydämeen, kun maailmassa roihuaa levottomuus? Tämä ei tietenkään ole mitään heidän tunteita kohtaan, joita tämä katastrofi koskettaa fyysisesti paikan päällä.

Onko mitään, mitä voimme tehdä Ukrainan hyväksi? 

Syntiinlankeemuksen seurauksena maailmassa on pahuutta. Mutta meillä on kristittyinä mahdollisuus vastustaa sitä pahuutta. Meillä on nimittäin toivo, joka ei sammu. Meidän toivomme perustuu Jumalan lupauksiin siitä, että hän on meidän kanssamme kaikkina hetkinä. Jeesus Kristus on voittanut kuoleman ja hänessä on meidän toivomme. 

Se, mitä me voimme nyt kristittyinä tehdä, on käydä yhteiseen rukoukseen rauhan ja Ukrainan kansan puolesta. Rukouksella on valtava voima! Käytetään sitä ja rukoillaan rauhan puolesta! Kristittyjen yhteys on myös tärkeää huolen keskellä. Ei jäädä yksin ja pidetään huolta toisistamme. 

“Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhaneivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Silloin te huudatte minua avuksenne, te käännytte rukoillen minun puoleeni, ja minä kuulen teitä. Te etsitte minua, ja te löydätte minut! Koko  sydämestänne te minua etsitte, ja minä annan teidän löytää itseni, sanoo Herra”.
Jer. 29