Samana päivänä illan tultua Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Nyt lähdemme vastarannalle”. Opetuslapset lähettivät väen pois ja nousivat veneeseen, jossa Jeesus jo istui. Muitakin veneitä lähti hänen mukaansa. Äkkiä nousi kova myrskytuuli ja aallot löivät veneeseen, niin että se oli täyttymäisillään. Mutta Jeesus vain nukkui veneen perässä nojaten päänaluseen. Opetuslapset herättivät hänet ja sanoivat: ”Opettaja, etkö näe, me hukumme!” Silloin hän nousi, nuhteli tuulta ja käski merta: ”Vaikene, ole hiljaa!” Tuuli asettui, ja tuli aivan tyven. Jeesus sanoi heille:” Miksi te noin pelkäätte? Eikö teillä vieläkään ole uskoa?” Silloin suuri pelko valtasi heidät ja he kyselivät toisiltaan:” Mikä mies tämä oikein on? Häntähän tottelevat tuuli ja aallotkin”.
Mark. 4:35-41

Jeesus ja opetuslapset lähtivät veneellä kohti vastarantaa. Puhkesi myrsky. Jeesus nukkui, mutta opetuslapset herättivät hänet peloissaan. He olivat varmoja, että he kaikki hukkuisivat. Suurin osa opetuslapsista oli ammattikalastajia. He varmasti tunsivat veden ja sääolot, ja tiesivät, että nyt kyseessä oli paha myrsky. Mutta Jeesusta ei huolettanut myrskyn keskellä. Hän nukkui keinuvassa veneessä. Hän luotti siihen, ettei mitään pahaa tapahtuisi. Jeesus tiesi, että Jumalalle kaikki on mahdollista. Jopa luonnonvoimat tottelevat Jumalaa.

Opetuslasten pelkoon on helppo samaistua. Heidän veneensä oli vähällä kaatua myrskyssä. He olivat hengenvaarassa. Luonnollinen reaktio sellaisessa tilanteessa on pelko. Mutta Jeesus kysyi heiltä: ”Miksi te noin pelkäätte? Eikö teillä vieläkään ole uskoa?” Markuksen evankeliumissa kerrotaan aikaisemmin, että Jeesus oli jo parantanut sairaita ja opettanut seuraajiaan ennen tätä myrskyä. Jeesus ihmettelee eikö opetuslapset näiden perusteella vieläkään uskoneet häneen.

Jeesus ei sanonut, että pelkääminen myrskyssä olisi ollut väärin. Jeesus tarkoitti sanoillaan opetuslapsille sitä, että hänen kanssaan ei tarvitse pelätä. Kun uskoo Jeesukseen, hän seisoo aina vierellä. Tapahtui elämässä mitä tahansa, oli kyseessä millainen myrsky tahansa, Jeesus seisoo vierelläsi myrskyssä ja sanoo: ”Älä pelkää!”


Nurmijärven seurakunnan nettipyhäkoulussa käydään läpi ”Jeesus tyynnyttää myrskyn” -tarina ja lauletaan ”Jumalan kämmenellä”.