Johanneksen evankeliumista löytyy pitkä Jeesuksen puhe, jota kutsutaan usein Jeesuksen jäähyväispuheeksi (Joh. 14-17). Noissa Johanneksen evankeliumin luvuissa on monta puhuttelevaa kohtaa. Monta toivon, lohdutuksen ja rohkaisun sanaa suoraan Jeesuksen suusta. Yksi sellainen kohta itselleni on luvun 14 jakeissa 1-7.

”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.”

Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.” (Joh. 14:1-7)

Jeesus puhuu tässä opetuslapsilleen ennen kuolemaansa ja yrittää valaa rohkeutta sekä toivoa opetuslapsiinsa. Luen tämän raamatunkohdan hyvin usein hautaan siunaamisen yhteydessä. Jeesuksen sanat: “Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun” puhuttelevat minua kerta toisensa jälkeen. Vanhemmassa raamatunkäännöksessä tämä kohta on käännetty “älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun”. Meidän ei tarvitse olla murheellisia tai levottomia, koska meillä on ylösnousemuksen toivo. Toivo Kristuksessa. Kaiken pimeydenkin keskellä Jumala itse kantaa ja lohduttaa meitä.

Näissä Jeesuksen sanoissa on lujana ja vahvana lupaus siitä, että oli tilanne mikä tahansa Jumala on meidän kanssamme. Hänen armonsa on totta aina ja hän lahjoittaa sen meille. Kaiken levottomuuden, murheen, surun ja tuskankin keskellä. Meidän tarvitsee vain luottaa Jumalaan. Saamme jättää kaiken Jumalan käsiin. Olipa sydämesi ja mielesi levoton ja murheellinen tänään isommasta tai pienemmästä asiasta, muista, että Kaikkivaltias armollinen Jumala on sinun kanssasi.